Alfa-college
Start Omhoog

 

 

                  Welkom op de pagina 'Alfa-college'

Vanaf schooljaar 2009-2010 tot juli 2012 heb ik op het Alfa-college Hoogeveen de opleiding Sociaal-cultureel werk( Niveau 4). gevolgd.  Dit was een driejarige opleiding. Voor deze opleiding ben ik in juli 2012 geslaagd!

Wil je de foto's van de diploma-uitreiking bekijken? Dat kan hier! De diploma uitreiking was op 9 juli 2012.

Werkprocessen die ik gedurende de opleiding heb laten zien zijn o.a. Voorbereiden en organiseren van projecten en activiteiten en uitvoeren van organisatie en professiegebonden taken. Als examen heb ik een groot educatief project opgezet over de scheepvaart geschiedenis van Hoogeveen in samenwerking met diverse organisaties voor bibliotheek Hoogeveen.

projecten

Om aan de gestelde competenties te voldoen die een Sociaal-cultureelwerker moet hebben, hebben we o.a. meegewerkt aan diverse projecten. Zo hadden we het project "Wie is piet?' waarbij we o.a. leerden hoe we kinderen het beste kunnen benaderen. Door de organisatie van de Dinnershow en kinderboekenweek leerden we co÷rdinatie van projecten, PR Verzorgen, begeleiden en het voorbereiden van activiteiten. Dit naast de theorielessen, groepsopdrachten, stages en gastlessen natuurlijk.