Style
Start Omhoog

 

 

Musical 'Style'

De VMBO Afdeling presenteert de musical 'Style'

Na maanden van voorbereiding onder de vakken beeldende vorming, drama en muziek was het 16 juni 2009 dan echt zover! De musical 'Style' werd opgevoerd. De verschillende leerlingen van de VMBO-afdeling, waren verdeeld  in de volgende  groepen:

- Decorgroep

- muziekgroep

- zang en toneelgroep ( hierin zat ik)

Tijdens de musical hebben  een aantal van de decorgroep meegeholpen met het verplaatsen en neerzetten van het decor.

Het was een ontzettend grote opkomst van ouders, broers, zussen, medewerkers van de school en partners, waaronder mijn mannetje en zijn moeder en mijn ouders uiteraard. Iedereen kreeg vooraf een kop koffie of thee aangeboden en ik deed het welkomstwoord voor alle gasten.

Hieronder vind je foto's van het decor ontworpen en gemaakt door de leerlingen van de decorgroep.

de catwalk van scene 3                                                          de brillenetalage ( zie foto met de witte pilaren) nog zonder brillen)

        

het decor van het modellenbureau  en de plek waar de mogelijke kandidaten                                decor van de directeur en de secretaresse ( kantoor)

tentoongesteld zijn voor de catwalk.

 De verschillende scènes  en sketches werden gespeeld door de zang en toneelgroep waar ik deel aan nam. Ook de  teksten voor sketches en scènes zijn door deze groep zelf gemaakt.

kort het verhaal:

Het verhaal speelt zich af rond het  geweldige Styling bureau 'Style' Daar  worden etalages, shows, presentaties en reclameopdrachten bedacht en dergelijke. De musical is verdeeld in drie scènes en vooraf gaand aan de scène komt steeds een sketch die aansluit bij de komende scène die daarna volgt. Er zijn in Totaal ook drie sketches. In de sketches speelt steeds de secretaresse en de directeur.  Bij elke scene is een lied waar de zanggroep live mee zingt en ook in sommige scènes zelfs een zelfbedachte danst doet.   Hierbij worden ze gedeeltelijk begeleid door de muziekgroep met instrumenten.

  Scènes en sketches:

Sketch 1:

De opdracht van de brillenzaak komt binnen en de directeur zet zijn secretaresse hiervoor aan het werk, maar dat gebeurt nou niet op een vriendelijke manier.

Scène 1:

Bureau Style richt een etalage in voor een brillenzaak. De medewerkers van het bureau hebben naar hun idee een hele mooie etalage gemaakt, maar de directeur is totaal niet tevreden met het eindresultaat, maar dan komt er klant met een totaal verassende opmerking.

sketch 2:

In deze sketch komt er weer een nieuwe opdracht voor Style binnen, namelijk een modellenbureau die modellen zoekt. De directeur en de secretaresse kijken samen naar de foto's met de mogelijke kandidaten en hebben uiteindelijk de meest geschikte persoon gevonden.  Hier blijkt ook weer dat de directeur niet bepaald vriendelijk is tegen zijn  secretaresse.

scène 2:

In deze scène staat de liefde centraal. Twee medewerkers worden smoorverliefd op het model Johnnie. Ze willen van alles voor hem doen, maar weet zij niet weten is dat hij al een vriendin heeft.

sketch 3

In deze sketch lopen de spanningen tussen de  secretaresse en de onvriendelijke directeur zo hoog op dat de secretaresse er genoeg van heeft en opstapt.

Scène 3:

De  scène waarin het draait om de catwalk en waar een verassende kandidaat zich meldt

we sloten af met een slotlied waarbij uiteraard alle groepen en hulpen voor de musical op toneel waren. Marije deed het slotwoord.

sketch met Marije en ik zelf                                                             scène 1

de rolverdeling:

Hoofdrolspelers:

- secretaresse bureau 'Style': Marije

- Directeur  bureau 'Style': Johan ( ik zelf dus)

Andere spelers:

- Stylist: Nadieh

- fotograaf en directeur brillenzaak: Dennis

- Medewerker brillenzaak: Kelly

- Johnnie en commentator catwalk: Wesly

- medewerker en klant brillenzaak: Marco

Het was erg leuk om te doen en ik wil hierbij iedereen die meegewerkt heeft aan de musical ontzettend bedanken. Natuurlijk ook de mensen die zich bezig hebben gehouden met de opmaak van het haar en de grime en  Uiteraard ook het enthousiaste  publiek! Bedankt ik heb erg genoten!