borger 2006
Start Omhoog Ameland

 

 

Schoolkamp schooljaar 2005-2006 naar Borger

Dinsdag 25 april t/m 28 april 2006 ging ik met mijn klas Bavo 3 en de klassen Bavo 1 en 2. op schoolkamp naar Borger net als twee jaar geleden ook, in het huisjescomplex Hunzedal.

We kwamen dinsdag 25 april 2006 aan met geweldig mooi weer, nadat we onze huisjes hadden gevonden en  de tassen waren uitgeladen, konden we het terrein verkennen. Dit werd ook zeker gedaan door bij elkaar in de huisjes te kijken  en door Hockey te spelen. erg enthousiast werd er gespeeld dit kon natuurlijk ook met dit mooie weer! 

's middags hebben we een speurtocht gedaan in drie teams. de teams moeten als extra opdracht elk een dag over het kamp voor de nieuwsbrief schrijven van onze afdeling.    

na een tijdje was het alweer tijd om te gaan eten. De eerste dag stond macaroni op het menu, dit ging er bij iedereen erg goed in.

's avonds hebben we een dierengeluidenspel gedaan en een spellertjescircuit ook weer in verschillende teams. de spellen die we deden in het circuit waren o.a:

* twee bekers voor elk van het team 2 zo snel mogelijk leegdrinken hierbij ging het om tijd

*  Het verzamelspel hierbij moest je zo snel mogelijk frisbees verzamelen en moest je uiteindelijk als team over de Fines komen.

Toen was nog de uitslag van de spelletjes , speurtocht  en het dierengeluiden spel, doordat iedereen alle dieren goed geraden had was er besloten dat de speurtocht en de spelletjes alleen meetelde voor een prijsje. De winnaar was het team waar ik in zat! het prijsje was een snoep soort.  iedereen kreeg snoep dus er waren geen boze mensen gelukkig  want,  dat moeten we zeker niet hebben. Na de uitslag was het tijd om naar je eigen huisje te gaan en je klaar te maken voor de nacht. De volgende dag na niet al te best te hebben geslapen wat natuurlijk eigenlijk wel normaal is op kamp. was ik weer helemaal fris en fruitig voor een nieuwe dag.

 Deze dag (woensdag) stond dierentuin Emmen op het programma.  om 11:00 vertrokken we naar de dierentuin waar we door de CKV bonnen  helemaal gratis in konden.   

   

We hebben een heleboel dieren gezien de olifanten zeeleeuwen  ook, waren er een aantal demonstraties bij de dieren op het moment dat we er stonden te kijken over hoe je bijvoorbeeld de zeeleeuw eten geeft en hoe ze leven. Na het eerste deel gezien te hebben van de dierentuin gingen we naar het nieuwe gedeelte van het park hier waren veel exposities van dingen over water en de  natuur, ook waren er   vissen te zien.

Na lang in het park rond te hebben  'Rondgelopen en  gereden  gingen we naar het huisje. 's avonds hadden we in het pannenkoeken restaurant op 'Hunzedal' een pannenkoekenbuffet  Waar het erg gezellig was aan tafel! Na het buffet zijn we in de huisjes gebleven en heb ik o.a.  'Pim, Pam , Pet 'gespeeld. en keken de voetbalfans voetbal.  

Donderdag ochtend hebben we lekker rustig aan gedaan. 's middags zijn we net als twee jaar naar de survivalhal geweest waar de mensen die dat konden hebben geklommen op de klimuur sommige kwamen echt heel erg hoog! kijk maar naar de foto's.

  

Speciaal voor de mensen die niet kunnen klimmen was er de geweldige jeep weer!! Natuurlijk heb ik ook weer een rit meegereden  we gingen o.a. over het water. Ik  vond het echt geweldig!   ook heb ik nog handbogenschoten met een b hulp. Ik was niet de enige die dat heeft gedaan. Bijna iedereen wou het wel eens proberen en sommige zelfs nog wel voor een tweede keer. 

 

 De lopende mensen zijn ook nog door het labyrint geweest en als afsluiting van die middag was er een kampvuur waar we ons eigen worstje warm op konden maken.

                

Na een hele leuke en gezellige middag gingen we genieten van heerlijke patat en doperten en knakworst.

Als afsluiting van het schoolkamp hadden we een avond in het jeugdhonk waar iedereen zich voornamelijk vermaakte met de spelletjes. De muziek was in het begin wat aan de saaie en zachte kant maar even later werd er flink gedanst natuurlijk ook door mij! 

   

Ik vond het een  gezellige en een superleuk schoolkamp. Ik hoop dat volgend schooljaar de laatste avond nog iets leuker wordt. misschien een bonte avond? lijkt me wel erg leuk! We zullen zien!

   

Wil jij mijn belevenissen van het schoolkamp van schooljaar 2004-2005 lezen? klik dan hier  of in het menu bovenaan.