Dwingeloo school
Start Omhoog

 

 

Schoolkamp naar Dwingeloo afdeling VMBO schooljaar 2006-2007

     

Van 5 t/m 8 juni 2007 ben ik op schoolkamp naar Dwingeloo geweest. In jawel je leest het goed in mijn eigen woonplaats Dwingeloo met de hele VMBO afdeling. We zaten in het groepsverblijf 'De Brinkhof' geheel aangepast en wel, met zelfs aangepaste bedden en e.d.

Dinsdag, nadat we gezien hadden waar we sliepen hebben we het terrein  verkend met o.a. een beetje kletsen met elkaar. Toen was het tijd om even naar het dorp Dwingeloo te gaan , om even wat te winkelen. Na een heerlijke eerste maaitijd van macaroni, was  er  een spel en wel het alfabetspel met opdrachten, dit deed je in groepjes bij elke opdracht dat je goed had uitgevoerd, kreeg je een letter en daar moest je op het eind een zin van maken, wat te maken had met het kamp. De groep die het snelst de zin had gevonden kreeg een prijs; een heerlijke taart!  De prijs ging naar groep 2! Gefeliciteerd nogmaals!

     

De volgende dag mochten we lekker uitslapen, ik was nog tot kwart over 2 aan het praten.  's Morgens toen stond er een soort huifkartocht op het programma. Geweldig! Dat was echt een hoogtepunt!  Daarna zijn er nog een aantal nog een keer naar een manage geweest. speciaal voor de leerlingen die niet uit de rolstoel konden, want daar konden ze met de rolstoel in de huifkar. 's Avonds zijn er nog een aantal leerlingen  waaronder ik zelf  even naar het café geweest, waar we echt superveel lol hebben gehad!

We zijn alweer beland bij de donderdag de op één na  laatste  dag van het kamp. In de ochtend zijn we naar het planetron geweest, waar we een film over natuurgeweld hebben gezien ,en waar mijn vader ( want die heeft verstand van sterren) iets vertelt heeft over sterren. We hebben toen ook een  proefje hebben gedaan met statisch geladenheid.

De bonte avond: dit stond de laatste avond van het kamp op het programma. Alle leerlingen moesten wat doen, Moppen kwamen voorbij, zang kwam voorbij, en nog veel meer leuke optredens Ook waren er twee quizen één van die quizen heb ik samen met nog twee leerlingen gepresenteerd. Waarbij een leuke grap is uitgehaald door in een zoen ( voorheen Negerzoen) tandpasta te doen   en dit te geven aan de verliezers. dit was hilarisch!  Ik trad ook nog op live met het nummer ' fscheid nemen bestaat niet' van Marco Borsato. Het was echt een geweldig laatste kampavond!  

       

  

Ik vond het ondanks dat ik er zelf woon, toch een erg leuk kamp. Je maakt toch de gezelligheid met elkaar en dat is zeker gelukt. Ik heb het echt superleuk gehad. Ik hoop dat ik jullie een beetje een indruk heb gegeven wat ik allemaal heb meegemaakt.